Presentació

«El carrer i la ciutat» és, abans que un blog, un llibre en projecte, el propòsit del qual és explicar la ciutat des del carrer.

Quan vaig començar, ara fa cinc o sis anys, només era un conjunt d’idees confuses sobre la possibilitat de fer, quan em jubilés de la feina de cada dia, un tractat d’urbanisme en el qual aportar, més que els temes propis de la disciplina, els aspectes derivats de la meva experiència professional, durant gairebé 30 anys, com arquitecte municipal.

En escriure una col·laboració en la wikipèdia catalana, per estendre i millorar el contingut de l’article dediact a el «carrer», vaig començar la secció dedicada a la història del carrer iLa ciudad espontaniament li vaig donar el títol d’«El carrer i la ciutat» (i així continua encara). Aquest títol es corresponia amb les idees confuses que ballaven pel meu cap sobre el projecte de llibre  o tractat d’urbanisme.

Des de llavors he avançat una mica, les idees ja no són tant confuses, he llegit i rellegit molts llibres, articles, pàgines web, blogs, etc.; he recollit força material: apunts, fotorafies, videos, enllaços, etc.; he caminat molt per Barcelona ja que no hi ha millor observatori del carrer i la ciutat que els carrers on caminem cada dia.

Molt del material fotogràfic l’he fet a Barcelona: a l’Eixample que és el fet urbà més instructiu per compendre l’urbanisme, a Montbau, Torre Baró, Gràcia… i l’antiga «Barcino».

Ara neccesito fer un blog ja que em cal escriure ja:  comentar fotografies, descriure fets urbans, etc., ja que si no ho faig, el llibre «El carrer i la ciutat» mai deixara de ser un projecte de llibre.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s