Harlow 1971 by Penny Mayes

Harlow New Town

Harlow va ser una de les 10 ciutats satèl·lits que Sir Patrick Abercrombie proposa en el seu pla del Gran Londres. Entre les raons que va donar per a aquesta elecció una fou la consideració que tenia característiques potencials excel·lents : un bon accés des de la nova caretera de Londres a Cambridge i de l’existent camí del «Bishop» de Londres-Epping-bisbat, «que són relativament a prop de les superpoblades àrees industrials del «West End»», i això hauria de resultar un atractiu per al desenvolupament.
A principis de 1947, Sir Frederick Gibberd fou encarregat per preparar el «Master Plan» pel el Ministre d’Ordenació del Territori. La bellesa del lloc i el desig de preservar part del seu caràcter rural, òbviament va influir en el pla, de manera que el paisatge natural es convertí en una part de la ciutat. L’objectiu en el «Master Plan» de Harlow fou integrar el camp i la ciutat, l’urbà amb l’entorn natural, i fer, de fet, una ciutat jardí.
Les fotografies de 1971, als 12 anys de la construcció i ocupació dels primers habitatges, el centre de Harlow mostrava una extraordinaria vitalitat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s